... and your vision becomes reality

Corporate Finance

Fusies en overnames komen veelal onverwachts. Plotseling staat een potentiële koper voor de deur of ontstaat de gelegenheid een concurrent over te nemen. GENERON helpt u op zulke momenten de rust te bewaren, het momentum ten volle te behouden en benutten én (uiteindelijk) de juiste stappen te zetten om een transactie te evalueren (af te wijzen of te realiseren).

Wat betekent corporate finance bij GENERON?
Gedurende fusies en overnames komen vele disciplines aan bod. De onderneming moet worden gewaardeerd, de optimale financieringsstructuur moet worden bepaald, fiscale consequenties moeten in kaart worden gebracht en een due diligence onderzoek moet worden uitgevoerd. En dat allemaal tegen de achtergrond van een continue behoefte aan (nieuwe) informatie door allerlei interne en externe stakeholders, alsmede de wederpartij en haar adviseurs. Na afronding van dit proces kan een transactie daarnaast ertoe leiden dat de onderneming wordt ontvlochten of geïntegreerd binnen de organisatie van de overnemende partij. Onderzoek toont aan dat zonder gedegen voorbereiding en coördinatie van deze activiteiten doorgaans alleen maar potentiële aandeelhouderswaarde wordt vernietigd en frustratie wordt gewekt door een inefficiënt verlopend transactieproces.

Wat kan GENERON voor u betekenen?
In de fusie en overnamemarkt is een gedecideerde voorbereiding en een gecoördineerd transactieproces de noodzakelijke basisvereisten voor een geslaagde, succesvolle verkoop of overname. GENERON ondersteunt u hierin bij elke gewenste transactievorm: 

GENERON zorgt ervoor dat uw onderneming verkoopbaar en verkoopklaar is. Wij helpen u met het opstellen van een doordacht business plan met een gedegen financiële onderbouwing, waarbij potentiële dealbreakers eveneens in kaart worden gebracht. GENERON verzorgt de transactiedocumentatie en ondersteunt bij de voorbereiding op het due diligence onderzoek. GENERON behoudt het overzicht over de transactie, van initiatie tot en met integratie.

GENERON creëert op deze wijze een geïntegreerde oplossing voor ieder transactieproces. Bovenal zorgt onze persoonlijke en flexibele aanpak voor transactie zekerheid, een vlot verlopend transactieproces en optimale transactievoorwaarden.

GENERON ontzorgt ook de overnemende onderneming bij het realiseren van haar doelstellingen na de transactie. Parallel aan de uitvoering van de noodzakelijke disciplines bij de overnamekandidaat (waardebepaling, due diligence onderzoek, etc.) dient de overnemende onderneming eveneens te onderzoeken wat er na overname dient te gebeuren; is er sprake van integratie, afstoting, ontvlechting, reorganisatie, etc.  

Contactgegevens

lijntje

Bedrijfsgegevens

KvK: 14130694
BTW: 8221.71.429.B01

Algemene voorwaarden
Scroll naar boven