... and your vision becomes reality

Testament en schenken

Voor vrijwel elke ondernemer is het belangrijk dat zijn bedrijf wordt voortgezet. U heeft er jaren aan gewerkt en uw onderneming op- en uitgebouwd. Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw bedrijf bij calamiteiten zou ophouden te bestaan. Eén van die calamiteiten is uw (plotselinge) overlijden. Van het ene op het andere moment kan uw bedrijf volledig stuurloos worden. Met alle gevolgen van dien voor uw familie, uw relaties en uw personeel.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw onderneming in de problemen komt in een situatie waarin u er ineens niet meer bent? Maak een “ondernemingstestament”. In uw testament neemt u op wie welk vermogensbestanddeel verkrijgt als u er niet meer bent. In uw testament dient u ook op te nemen wie uw bedrijf voortzet. U bepaalt als ondernemer of DGA zo zelf wat er na uw overlijden met uw bedrijf moet gebeuren.

GENERON helpt u bij uw “ondernemingstestament” en zorgt voor continuïteit van uw bedrijf, zonder dat belangen van uw andere erfgenamen verwaarloosd worden.

U kunt in uw “ondernemingstestament” van alles regelen. Denkt u daarbij onder meer aan de volgende zaken. Naar wie gaan de aandelen? Is dat tegen betaling of “om niet” (gratis)? Hoe moet de waarde van de aandelen worden vastgesteld? En, moet die waarde direct in zijn geheel of juist in termijnen worden betaald? Hoe zit het in dat geval met rentebetaling? En wat gebeurt er richting fiscus? Moet er direct worden afgerekend voor de inkomstenbelasting of mag de fiscale claim worden doorgeschoven? En wat als de voortzetter de aandelen binnen een bepaalde periode verkoopt, krijgen de andere kinderen dan hun deel van de waardestijging? Of als de voortzetter overlijdt? Gaan de aandelen dan naar uw partner of naar uw andere kind(eren)? Met een goed “ondernemingstestament” voorkomt u dat uw erfgenamen het niet eens kunnen worden over de voortzetting van uw bedrijf. U voorkomt dat het bedrijf wordt verkocht, de opbrengst met de nodige ruzies verdeeld moet worden of dat de onderneming failliet gaat.

GENERON behartigt uw belangen ook na uw overlijden. Wij worden door ondernemers of DGA’s vaak benoemt als executeur in hun testament. Een executeur heeft veel bevoegdheden: hij/zij vertegenwoordigt onder meer de kinderen (vanuit een onafhankelijke positie), hij/zij kan zelfstandig schulden betalen, spullen verkopen en legaten afgeven. Met GENERON als executeur verloopt het hele afwikkelingsproces veel flexibeler.

GENERON staat ook na uw overlijden als adviseur (de voortzetter van) uw onderneming met raad en daad bij. Indien u dat wenst, neemt GENERON zelfs tijdelijk het management van uw bedrijf over.

Contactgegevens

lijntje

Bedrijfsgegevens

KvK: 14130694
BTW: 8221.71.429.B01

Algemene voorwaarden
Scroll naar boven