... and your vision becomes reality

Huwelijksregime

Huwelijkse voorwaarden komt men overeen als men wil afwijken van de algehele gemeenschap van goederen. Algehele gemeenschap van goederen ontstaat van rechtswege bij het aangaan van een huwelijk. Voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden zijn een aantal redenen te bedenken:

Huwelijkse voorwaarden moeten worden vastgelegd in een notariële akte, anders zijn ze niet geldig. De akte van huwelijkse voorwaarden wordt ingeschreven in het openbaar huwelijksgoederenregister bij de rechtbank van de plaats waar het huwelijk wordt gesloten. Het openbaar huwelijksgoederenregister kan door iedereen worden ingezien.

Huwelijkse voorwaarden kunnen zowel vóór het sluiten van het huwelijk, als tijdens het huwelijk worden gemaakt. Als ze tijdens het huwelijk worden gemaakt, moeten ze door de rechtbank worden goedgekeurd, om te voorkomen dat schuldeisers worden gedupeerd. Wettelijke bepalingen over huwelijkse voorwaarden zijn opgenomen in boek 1, titel 8 van het Burgerlijk Wetboek. Deze regels gelden trouwens ook voor een geregistreerd partnerschap.

GENERON helpt u bij de bepaling/aanpassing van uw huwelijksregime en de fiscaal-juridische consequenties na beëindiging van uw ondernemerschap

Contactgegevens

lijntje

Bedrijfsgegevens

KvK: 14130694
BTW: 8221.71.429.B01

Algemene voorwaarden
Scroll naar boven