... and your vision becomes reality

Bedrijfsoverdracht

De verkoop van een onderneming is een complex proces. Deze complexiteit wordt veroorzaakt doordat financiële, juridische, fiscale en emotionele vraagstukken samenkomen en door elkaar heen lopen. Gelukkig is het voor veel ondernemers en DGA’s een eenmalige (maar wel ingrijpende) gebeurtenis. Het verkoopproces vraagt daarom om een goede begeleiding op al deze aspecten.

GENERON biedt deze begeleiding. Wij beschikken over de juiste kennis, treden tijdens het proces op als coördinator en betrekken gericht tijdens het verkoopproces juristen, fiscalisten en financiële planners om ervoor te zorgen dat een succesvolle verkoop van uw onderneming wordt gerealiseerd.

Veel ondernemers verkopen hun onderneming tegenwoordig in delen (pre-exit genoemd). Bij GENERON zien we deze trend (gelukkig) alleen bij “jongere” ondernemers (dertigers en veertigers). Deze groep ontbreekt het vaak aan (onvoldoende) eigen liquiditeit om hun onderneming naar een volgend niveau te brengen waardoor via uitgifte van aandelenkapitaal nieuwe toetreders (en liquiditeit) worden aangetrokken. Ondernemers in de leeftijdscategorie “vijftig plus” raden we een pre-exit doorgaans af (familiebedrijven met familiestatuut vormen bijvoorbeeld een uitzondering). Bij GENERON leggen we u graag uit waarom we in beginsel sturen op het verkoopklaar maken van uw onderneming. 

GENERON inventariseert namelijk met u als eerste stap in het verkoopproces uw wensen en de haalbaarheid daarvan. Hierbij zal onder meer gekeken worden naar de prijs die u voor uw onderneming kunt ontvangen. Ander zaken die spelen zijn:

“Je bedrijf verkopen doe je het liefst niet, dat is alsof je je leven weggeeft. Toen ik na meer dan een jaar in mijn hoofd de stap eindelijk had gezet, heb ik met GENERON een afspraak gemaakt. Ik kende het bedrijf alleen maar van horen zeggen, maar de “geluiden” over een professionele en deskundige organisatie bleken volledig waarheid te berusten. Ze hebben de overdracht perfect voorbereid en uiteindelijk heb ik mijn onderneming begin 2013 verkocht voor een geweldig bedrag, aan een prima koper. GENERON begeleidde me op alle aspecten en zorgde ervoor dat ik nu volledig zorgeloos kan gaan leven.” – Mevr. Jussen verkocht haar bedrijf aan een internationale opkoper in januari 2013.

Contactgegevens

lijntje

Bedrijfsgegevens

KvK: 14130694
BTW: 8221.71.429.B01

Algemene voorwaarden
Scroll naar boven