... and your vision becomes reality

MBO en MBI

Door de toenemende vergrijzing en de groeiende behoefte zelfstandig een onderneming te runnen worden veel ondernemingen in het MKB overgedragen aan huidige werknemers (MBO oftewel management buy-out). Het voordeel van een over-dracht aan één of meerdere werknemers is dat zij vertrouwd zijn met het bedrijf en de ondernemers. Deze vertrouwdheid is wederkerig. Een knelpunt bij dit soort overnames vormt vaak de financiering.

De groep buitenstaanders die zich inkopen in ondernemingen (MBI oftewel management buy-in) wordt steeds groter. De diversiteit van deze groep is enorm. Een deel van de buitenstaanders heeft vaak lang in loondienstverband gewerkt en gedurende deze jaren steeds meer behoefte gekregen om zelfstandig een onderneming te runnen. Ook zijn er personen die in het verleden een onderneming hebben opgebouwd, vervolgens hebben verkocht en een nieuwe start willen maken door de overname van een bestaande onderneming.

GENERON helpt u de vragen die bij een MBI-traject spelen te beantwoorden. Denkt u daarbij onder meer aan:

“De praktijk leert dat mbi-kandidaten de doorlooptijd van het zoek- en koopproces onderschatten. Ze geven zichzelf een half jaar de tijd een bedrijf te kopen, terwijl dat zelden lukt. Hierdoor worden ze ongeduldig en niet zelden kopen ze geforceerd een bedrijf. Het is verstandig om tijdens het zoekproces een baan aan te houden of interimklus aan te nemen. Het geeft rust, zorgt voor inkomsten en voorkomt dat de opgebouwde reserves of een eventuele gouden handdruk in hoog tempo verdampen. Het wordt daardoor wel moeilijker de vaart erin te houden. Reserveer derhalve vaste dagen of avonden waarop u met de overname aan de slag kunt. De praktijk leert dat het uiteindelijke resultaat veel beter is.” – Peter Hoveniers, oprichter van ValueAdded en inmiddels opkoper van meer dan 10 kleinere ondernemingen

Contactgegevens

lijntje

Bedrijfsgegevens

KvK: 14130694
BTW: 8221.71.429.B01

Algemene voorwaarden
Scroll naar boven